JOGA
ZGODOVINA
JOGIJSKA ANATOMIJA
STIL ŽIVLJENJA
NAMENSKA JOGA

GLAVNA
URNIK-CENIK
O UČITELJU
POVEZAVE

 

 

 

 

KUNDALINI JOGA ZA ŽENSKE

Joga je starodavna znanost in umetnost, ki prinaša zdravje in blagor telesu, umu in duhu. Joga koristi vsakomur – moškemu, ženski, otroku. Zakaj torej joga za ženske?

Ena izmed osnovnih učenj joge je – ženska je ženska, ženska naj se ljubi kot žensko, naj se sprejema kot žensko. Ženska je absolutno nasprotje moškega. Nič skupnega nimata, razen ljubezni, ki ju poveže. Moški ne pozna menstruacije in z njo vezanih hormonalnih nihanj. Ne pozna nosečnosti in menopavze. Zenske potrebe se razlikujejo od potreb moških. Na primer: potrebujemo čutiti ljubezen. Joga razvija ljubezen do sebi in v nas. Potrebujemo varnost. Joga pomaga ženski ozavestiti, da je njen občutek varnosti v njej in ne nekaj, kar prihaja od zunaj. Potrebujemo občutek izpolnjenosti. Joga razvija samozavest in samozadovoljnost. Ko je ženska samozadovoljna, je to v korist tudi vsej njeni okolici. S svojo prisotnostjo dviguje razpoloženje partnerja, otrok, kolegov in prijateljev.

Ženske težave z zdravjem so pogosto povezani z endokrinim sistemom. To zmanjšuje vitalnost in stari organizem. V naših krijah (nizih vaj) izvajamo mnogo vaj, ki stimulirajo endokrini, prebavni, krvni in živšni sistem. Odvečna teža in stres sta problema večine. Pogosto ju spremljajo nihanje razpoloženja, občutek nesreče in pomanjkanje energije. Krije kundalini joge vam nudijo orožje, s katerim se lahko uspešno zoperstavite in premagujete omenjene težave. Oblikovane so tako, da očistijo vaše telo in um in ju napolnijo z energijo. Posebne meditacije uravnotežijo emocije in stanje uma ter vam dajo občutek notranjega miru. Nekatere krije in meditacije, ki jih izvajamo, so namenjene LE ŽENSKAM.

Ženska je po svoji naravi modra in ni potrebno, da ji priporočamo na primer osebna posvetovanja s psihologom. Tega ne potrebuje. Ženski ni potrebno svetovati, temveč jo moramo prebuditi. Ženska ne potrebuje nasvetov in predlogov. Sama se lahko razišče in opazuje. Tega moški ne more. Kundalini joga vam daje orodja za raziskovanje samih sebe, za poglabljanje in razkrivanje lastne ženski biti.

V nadaljevanju nekaj citatov jogi Bhajana o ženskah:
"Vsaka ženka na tem planetu, ki se ceni kot ženska, je veličastna. Ustvarja življenje. Kaj več lahko daruje?"

"Ženski ni potrebno odločati o tem, kaj je pravilno in kaj ne. To ve intuitivno. Poseduje prirojeno lastnost vedeti, kot je lastnost ognja da je vroč in vode da teče."

"Ženska je po sikhovskem pisanju izvir zavesti. Ženske igrajo temeljno vlogo v dvigovanju zavesti človeštva. Človeštvo je preživelo do današnjih dni prav zaradi značajske strpnosti žensk. Njihova znanja, ljubezen in plemenitost vstopajo v krvotok generacij, ki prihajajo. Prinašajo milino in dostojanstvo v življenski prostor. So graditeljice novega naroda in nove dobe."

Vadbo Kundalini Joge za ženske lahko obiščite ob ponedlejkih ob 20.00, v studiu Zdravo Gibanje. Vabljene!!!

Prabunam Kaur

vrh