JOGA
ZGODOVINA
JOGIJSKA ANATOMIJA
STIL ŽIVLJENJA
NAMENSKA JOGA

GLAVNA
URNIK-CENIK
O UČITELJU
POVEZAVE

 

 

 

 

FESTIVAL JOGE

V dolini reke Loare v Franciji (Mur de Sologne 230 km južno od Pariza) se vsako leto združi okoli 1500 ljudi iz več kot dvajsetih držav. Zberejo se za osem dni na skupni vadbi kundalini joge, bele tantre in drugih aktivnostih povezanih z nauki jogija Bhajanai.

Festival da vsako leto poudarek nekemu, določenemu vidiku joge, hkrati pa namenja posebno pozornost novincem, oz. tistim, ki imajo z vadbo joge malo ali nobenih izkušenj.
Letošnja tema festivala bo “Mastery of the subtle body - Obvladovanje subtilnega telesa”

Dan se začne zgodaj, z jogo in meditacijo na velikem travniku, medtem ko sonce počasi prihaja na obzorje.

Tekom celega dneva potekajo različne delavnice, predavanja ter vadbe joge z najbolj izkušenimi in priznanimi učitelji kundalini joge z vsega sveta.

Vrhunec festivala je tridnevna Bela tantra. Ta vrsta joge je zelo močna in duhovno očiščevalna. Izvaja se v parih. Ti sedijo v dolgih vrstah in izvajajo različne mantre, mudre in dihalne vaje kundalini joge.

Del festivala je tudi tabor za otroke od 2 do 12 let. Prav tako je pripravljen program za najstnike z različnimi delavnicami in izleti.

Za zajtrk in večerjo vam postrežejo s posebnim vegetarijanskim obrokom, ki je del tarodavne očiščevalne diete in olajša vadbo joge.

Joga festival je zabaven, a hkrati predstavlja velik izziv. Najboljše očiščevalne in transformacijske učinke boste dosegli, če boste vseh osem dni ostali na dieti in „v energiji” prizorišča.

Program FESTIVALA

Program se začne v torek 28. julija s kosilom ob 15. uri. Temu ob 17. sledi otvoritvena slovesnost. Ob 19.45, ob istem času kot večerna vadba joge in zdravilna meditacija, bodo tudi uvodne učne ure za začetnike. Od srede, 29. julija do 31. julija bodo potekale vadbe joge po dvakrat na dan. Vodili jih bodo učitelji z vsega sveta. Naenkrat bo potekalo več vadb. Bela tantra se bo začela v soboto, 1. avgusta in se končala v ponedeljek 3. avgusta,. 4. avgusta bo Dan molitve za mir. Festival se zaključi 5. avgusta z zajtrkom.

Delavnice

Nekaj izmed množice delavnic, ki bodo potekale med festivalom:

„Hrana za subtilno telo” pod vodstvom Shiv Charan Singha s Portugalske

„Zdravljenje skozi subtilno telo” pod vodstvom Gurudev Singha iz Rima

„Subtilen tok lunine energije skozi žensko telo” pod vodstvom Hariang Kaur iz Enschede in Guruhans Kaur iz Pariza.

„Zdravljenje ran življenja” pod vodstvom Sat Santokh Singha iz San Francisca

„ Dvajset let meditacije - Guru Teg Bahadur” pod vodstvom Karta Singha iz Francije

„ Božanska naravnanost – izboljšanje telesne drže” pod vodstvom Nav Jiwan Kaur iz Madrida

Več informacij o festivalu joge najdete na YogaFestival

POJDEMO SKUPAJ?

Če bi se radi udeležili festivala joge in želite družbo, mi lahko sporočite vaše podatke.
Prijavite se na prabunam@yahoo.com.